Както и да е, реших да проверя тази пътека точно до апартамента ми.

Както и да е, реших да проверя тази пътека точно до апартамента ми.

Най-честите рискови фактори за това заболяване? Липса на упражнения. 60% от американците не получават препоръчаното ниво на упражнения, което причинява много физически и дори психически проблеми.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) цитира някои често срещани пречки пред хората, които спортуват като:

Липса на време Неудобство при упражнения Намиране на скучно упражнение Страх от нараняване Няма съоръжения в близост до дома Липса на увереност Пътуване

Тъй като съм майка с работа на пълен работен ден, аз познавам тези извинения и страхове твърде добре. Ето моите съвети как да си направите рутина за упражнения И да я запазите.

Време: Оптималното време за упражнения е сутринта. Можете да започнете тренировката си, преди да започне натовареността на деня. Преди предишни и нови ангажименти ви дърпат от ежедневната ви цел. Това е сигурен начин да запазите упражненията част от ежедневието си. Освен това упражненията в сутрешния скок стартират метаболизма ви за деня, зареждат тялото ви с енергия, регулират апетита ви и ви карат да се чувствате страхотно! Неудобство при упражнението: Опростете рутината си за упражнения. Задайте свои собствени правила и ги адаптирайте към собствения си ритъм. Не поставяйте препятствия по пътя си. Шофирането до фитнес залата и сложните уреди са препятствия. Просто облечете маратонки, пуснете ключа от къщата си в джоба си и излезте навън. Дори ако можете да направите само 15 минути, страхотно, много по-добре от нула минути. Не забравяйте, че имате нужда само от 30 минути на ден: 15 минути и сте на половината път! Намиране на упражнения за скучни: Начините, по които можете да упражнявате, са безкрайни. Има вид упражнения, подходящи за всеки. Ключът към намирането на най-добрия за вас? Опитайте ги всички, докато намерите един! Разгледайте вашия читалищен център за някои местни класове, които могат да ви помогнат да започнете. Страх от нараняване: Може би наистина сте обичали да тренирате, но след това сте го направили или сте имали лошия късмет да претърпите нараняване. Добрата новина е, че не всички спортове имат силно въздействие. Вземете за пример плуването – страхотна кардио тренировка, ниски фактори на въздействие. Същото и за колоезденето. Ако претърпите нараняване, това означава да коригирате рутината си, а не да спирате. Няма съоръжения в близост до дома: Американската кардиологична асоциация препоръчва 30 минути ходене на ден, за да поправите упражненията си. Удобствата, необходими за ходене, са тротоар, а не бягаща пътека. Липса на увереност: Упражнението при наднормено тегло може да ви накара да се почувствате така, сякаш всички ви гледат. На първо място, те вероятно не са. Второ, дори и да те гледат, какво от това? Ще се почувствате сто пъти по-добре след тренировка. Мислете за това като за няколко секунди дискомфорт в замяна на цял ден усещане за енергия и здраве. Това е лесен избор. Пътуване: Пътуването разстройва рутината, включваща рутинни упражнения. Съветът е винаги да сте подготвени. Настаняване в хотел? Понякога хотелите имат фитнес зали. Ако не, намерете стълбите и изкачете няколко етажа, лесно и право напред. Пътуване в град? Каква страхотна възможност да откриете града, като бягате. Градовете обикновено са добре оборудвани с пътеки за бягане и маршрути без трафик. Или ходете, толкова просто, просто ходете всяка сутрин или през деня, независимо дали пътувате за удоволствие или работа, това е толкова лесно за постигане. Необходимо оборудване: удобни обувки, усещане за приключение и малко мотивация.

И запомнете:

Колкото и бавно да вървите, все пак плискате всички на дивана??

Има много стимул да излезете и да бягате. Бягането ви помага да отслабнете, подобрява вашата издръжливост и физическа годност и дори може да има ползи за психичното здраве, като намаляване на стреса и увеличаване на щастието. Но всички тези предимства не са достатъчни, за да обезкуражят някои бегачи, които след известно време осъзнават, че бягането понякога може да бъде скучно начинание.

Независимо дали бягате на закрито или навън, повторението на упражнението може да заговори с празен ум, за да предизвика скука. Не позволявайте това да ви се случи. Бъдете проактивни в борбата със скуката и се възползвайте от различни начини, за да продължите да бягате интересно и вълнуващо.

Променете курса си

Когато бягате навън, не е нужно да се ограничавате до едни и същи, монотонни курсове за бягане. Възползвайте се от възможността да изследвате нови маршрути – бягането в крайна сметка трябва да бъде освобождаващо изживяване. Като промените пейзажа, мозъкът ви няма да може да премине в режим на автопилот. Ще имате различен терен, препятствия и гледки, които да разглеждате и това ще ви помогне да поддържате ума си ангажиран.

Ако сте на закрито, слушайте музика или гледайте телевизия

Слушането на музика е опасно, когато бягате на открито, тъй като ви пречи да сте нащрек за клаксоните на автомобила и други стимули, предназначени да привлекат вниманието ви и да ви предпазят. Ако обаче бягате на закрито или на бягаща пътека, не е нужно да се притеснявате за тези препятствия. Затова се възползвайте от сценария, като се отдадете на музика или гледате телевизия, като държите мислите си заети и мозъка ви се забавлява, докато тялото ви върши цялата тежка работа. Може дори да опитате по-неортодоксални практики, като четене на книга или списание – или дори електронен четец – докато бягате. Просто се уверете, че продължавате да спазвате правилните предпазни мерки за оборудването, което използвате.

Наградете се с нови джаджи

Може да звучи плитко, но повечето бегачи реагират много добре на ново оборудване. Ако използвате отлично време, когато позволявате тези глезотии, можете да използвате ново оборудване и приспособления като мотивационни стимули, които ви карат да преминавате през трудни времена. Например, нов чифт маратонки за бягане може да предложи страхотен стимул да излезете и да бягате, а комфортът и допълнителното отскачане в крачката ви могат да направят самото бягане по-приятно.

По същия начин, широка гама от джаджи могат да преоткрият бягането вместо вас. Това може да варира от по-малки артикули, като нов часовник или слънчеви очила, или вашите покупки могат да се насочат към високите технологии, включително такива като GPS устройства за проследяване и дори приложения, хоствани на вашия смартфон. В някои случаи тези елементи не просто ще направят бягането по-интересно – те дори могат да допринесат за вашата ефективност и успех като бегач.

Много бегачи се обръщат към предпочитаната от тях форма на упражнения като начин да избягат от шума и разсейването на ежедневния живот. Но не е необичайно да откриете, че мислите ви се лутат, докато отброявате минутите на повтарящите се бягания. Както и да решите да се справите с този проблем, просто се уверете, че не се излагате на ненужни рискове, като въвеждате нови разсейващи фактори, които отвличат вниманието ви от важни съображения за безопасност – особено когато бягате на открито.

Ако ви кажа, че можете да подобрите здравето си, да промените начина си на живот към по-добро, да изглеждате по-добре и да се чувствате по-добре, всичко това със секси нов здравословен тен, бихте си помислили, че се опитвам да ви продам някое магическо хапче от змийско масло, нали? Ако вземете променящото живота решение да влезете в първия си триатлон, всички тези неща ще станат част от живота ви.

Някои може да си помислят, че влизането в триатлон може да е твърде драстично за лежанка, но аз вярвам, че са необходими драстични мерки, за да осъществим положително промяна в живота в тези дни на нашето заседнало и разглезено общество. Може би сте чували за Ironman Triathlons, които се състоят от бронзови мъже и жени, които се впускат в целодневни подвизи за издръжливост, които изглеждат напълно недостъпни за повечето от нас.

Лошата новина е, че те плуват 2,4 мили, карат 112 мили и след това скачат от колелото си и пробягат маратон от 26,2 мили „завършете това и можете да се наречете Ironman. Добрата новина е, че по целия свят всеки уикенд има триатлони на по-къси разстояния. Повечето от тези събития на по-къси разстояния предлагат структура от 300 метра плуване, 11 мили сегмент с велосипед и 2 мили бягане. Извършването на това по-късо разстояние би било еквивалентно на бягане на 10k забавно бягане, така че това е изпълнимо за всеки.

Защо бихте искали да направите това?

Вместо да се опитвате да подобрите здравето си, като се ангажирате с един вид упражнения, ако тренирате за триатлон, ще разрушите монотонността на ПРОСТО бягане или САМО да посетите личен треньор във фитнеса. Чрез кръстосано трениране във всяка от трите дисциплини на триатлона ще имате по-висок процент на успеваемост да останете на пистата, както и ще разпределите шока от нов план за упражнения върху тялото си.

СЪВЕТ: Убедете приятел да се присъедини към вас в това лудо начинание!

Като включите приятел в участието си в състезанието с вас, вече ще имате приятел, на когото да разчитате и обратно, когато става трудно в тренировката. Бягах безброй мили сам и много други с приятел или група „изглежда, че километрите винаги минават по-бързо, когато сте с някого, с когото да разговаряте или просто получите положително „можете да го направите“, когато имате най-голяма нужда от него. Планирайте своя тренировъчен график с тях, говорете за състезанието и споделете радостта от завършването на първия си триатлон заедно.

2 3

Когато става въпрос за упражнения, бягането може да се превърне в нещо повече от просто тренировка; може напълно да промени начина ви на живот. Запалените бегачи съобщават за по-добро чувство за благополучие и по-високи нива на енергия, които се пренасят във всяка област от живота им. Въпреки че бягането осигурява невероятни ползи за сърдечно-съдовата система, важно е да започнете бавно, за да предотвратите наранявания като изкълчвания и разтягания.

Ако се стремите да включите бягане в режима си на тренировка, ето какво ви трябва, за да започнете и да сте в безопасност, когато удряте на тротоара.

Вземете правилната предавка

Поддържането на комфорт по време на бяганията е важно, за да ви помогне да се придържате към тренировъчната си програма, страхотният чифт маратонки е първото място, от което да започнете, когато се подготвяте за бягане. Освен това ще ви е необходим комплект облекло, което е подходящо за вашия климат, така че обличането на слоеве винаги е най-доброто, защото можете да премахвате парчета, когато основната ви температура се затопли.

Топ 5 дишащи обувки за бягане

Загрейте и охладете

Преди всяко бягане ще трябва да отделите поне три минути за загряване, а повечето бегачи просто започват с бавно ходене и увеличаване на темпото си, когато времето за загряване наближава края си. Правенето на няколко разтягания предварително също е полезно за разтягане на мускулите. След бягането прекарайте същото време за охлаждане, като обърнете скоростта си обратно на разходка.

Ръководство за начинаещи за бягане

Включете силова тренировка

За цялостна тренировка на тялото ще трябва да включите някои силови тренировки в тренировките си два до три пъти седмично. Повечето бегачи предпочитат да правят тези тренировки в дните, когато правят по-кратко бягане или си вземат почивен ден. Упражненията за телесно тегло, йога и пилатес са идеални тренировки за сила, които допълват бягането.

Как да запазите рутината си за бягане интересна

Слушайте тялото си

Избутването твърде далеч е една от най-честите грешки, които можете да направите като начинаещ бегач, за да предотвратите наранявания, важно е да слушате тялото си. Винаги се стремете да бягате с темпо, което ви позволява да говорите, но с усилие. Освен това, обръщането на внимание на областите в тялото ви, които са възпалени, ще ви позволи незабавно да се погрижите за напрегнатите мускули, преди те да се влошат. Много бегачи усещат nicozero измама от време на време болки около коленете и краката си, така че опитайте тази кинезиологична лента от Strength Tape, тя може да се приложи върху тези зони, за да помогне за облекчаване на натиска и насърчаване на заздравяването.

Аминокиселини с разклонена верига за забавена мускулна болка

Завършете с Flair

Въпреки че бягането има своите награди, винаги ще искате да завършите бяганията си с щастлив момент, това може да е счупване на рекорд на разстояние или удължаване на времето ви. Както и да решите да празнувате, не забравяйте да се поглезите след това, като отделите няколко минути в разтягане или използвате пяна валяк по време на охлаждането си, по този начин ще сте готови да тръгнете, когато дойде следващото ви бягане.

5 Фитнес аксесоари, които трябва да имате

Вероятно сте чували за цялото това бос ?? лудост по обувките…

…и макар че има много хора, които обсъждат науката защо тичането бос има повече смисъл, нещото, което ме заинтригува най-много, не са всички научни неща.

Тези неща обикновено ми минават през главата.

Но това, което наистина ми харесва, е идеята най-накрая да имам обувка, която няма никаква опора за свода!

Виждате ли, имам плоски крака. И когато казвам плоски крака, имам предвид ПЛОСКИ КРАКА.

Reebok RealFlex – минималистична обувка за боси крака?

Сериозно, аз буквално нямам арка, която да поддържам, така че всички тези луксозни обувки за кръстосани тренировки, които насърчават страхотна подкрепа на свода, не правят нищо, освен да ми причиняват безумно количество болка.

И повярвайте ми, опитах ги всичките.

Всъщност, последният път, когато отидох да си купя чифт обувки, помолих продавача за обувки, които специално нямаха опора за свода с надеждата, че няма да ме боли.

Отговорът му беше, добре, опитвали ли сте да носите обувките в продължение на 30 дни и да ги счупите? Повечето хора смятат, че не се нуждаят от опора на арката, но наистина го правят. ??

гавра.

Аз просто отговорих, като извадих крака си от обувката и му показах арката си ?? (което не беше нито едно!) и той просто каза, уау??.

В този момент изглеждаше, че той осъзна, че не просто издухвам дим и че наистина имам проблем, който не можех да поправя.

Тогава той ме запозна с концепцията за босите обувки.

Бях гледал рекламите по телевизията, така че вече знаех концепцията. Просто никога не съм ги опитвал преди или наистина знаех каква е сделката.

Така че преминах през нормалния процес и изпробвах куп различни обувки и в крайна сметка се спрях на обувките Reebok Realflex.

Каза, че мога да ги пробвам за един месец и ако не ми харесат, мога да ги върна.

Така че реших какво по дяволите и им дадох шанс.

Когато отидох да тренирам с тях на следващия ден, бях абсолютно изумен. За първи път, откакто се помня, успях да премина през цяла тренировка и да не ме болят краката наполовина.

Основната ми употреба на обувките първоначално беше за тренировките за тегло и сила. За моето кардио, обикновено обичам да ходя на час по спининг и нося велосипедни обувки, за да мога да се закопча, така че всъщност не си купих Realflex за реално бягане.

Но след известно време тренировки с тези обувки, най-накрая реших да захапя куршума и да бягам.

Не можех да ви кажа последния път, че всъщност бягах по-дълго от четвърт миля, така че това беше голяма работа за мен.

Както и да е, реших да проверя тази пътека точно до апартамента ми. Има промени в терена, наклони и упадъци, така че е малко повече приключение, отколкото просто тичане на бягаща пътека.

И живеейки в Южна Калифорния, чувствам, че е абсолютно престъпление да не си навън, когато времето е толкова хубаво.

С това казах, станах в неделя сутрин и започнах приключението си с бягане.

Започнах просто небрежно да бягам към пътеката и след известно време наистина започнах да влизам в браздата си. За първи път, откакто се помня, се фокусирах върху бягането си, разглеждайки пейзажа, а не върху болката в краката си.

Преди да се усетя, се върнах в апартамента си и когато погледнах приложението си за бягане, за да видя докъде стигнах в крайна сметка, бях шокиран да видя, че съм бягал по-далеч от всеки друг път в скорошен спомен, 2 мили!

Плоските крака на Кърт!

Сега това може да не изглежда толкова голяма работа за повечето хора, но за мен това беше огромна сделка и постижение, от което бях развълнуван.